CURSUS ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE / SEO

Leer online hoe je jouw website kunt verbeteren om hoger in Google te komen

SEO is belangrijk om bezoekers naar je website te krijgen

Een eigen website hebben is tegenwoordig erg belangrijk. Ervoor zorgen dat jouw website daadwerkelijk ook gevonden wordt is net zo belangrijk. Want als je een website hebt die weinig bezoekers trekt, laat je potentiële klanten en daarmee ook omzet liggen!

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat scoren in zoekmachines zoals Google een vak apart is. Ik ben Arno Jansen en 11 jaar geleden begon ik met het starten van een eigen website (Design your Wedding). Als webdeveloper had ik lang gewerkt aan het maken van een mooie website. Na lancering dacht ik dat de bezoekers wel zouden komen. Die kwamen er ook wel, maar het aantal viel erg tegen.

Dat was de start dat ik mij begon te verdiepen hoe je nu hoger in Google komt. In al die jaren heb ik mij enorm verdiept in SEO, heel veel gelezen, cursussen gevolgd, veel uitgeprobeerd, ups en downs gehad. Kortom een vracht vol ervaring.

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan heeft er toe geleid dat ik een cursus heb geschreven: een SEO Basis Cursus. Deze cursus geeft je de basis om de website goed in elkaar te zetten, zodat jouw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Arno Jansen

Arno Jansen

Een ervaren web developer, o.a. gewerkt voor klanten als KPN, UPC, InShared, Zilveren Kruis, Rabobank en Vakantieveilingen.

Al meer dan 10 jaar bezig met SEO en bereikt met zijn eigen websites jaarlijks een miljoenen publiek.

Trots op miljoenen gratis bezoekers

Mooie posities in Google kunnen vele gratis bezoekers naar jouw website trekken. Het liefst willen we allemaal een nummer 1 positie, maar staar je er niet blind op. Een hoge notering op de eerste pagina kan je ook veel bezoekers opleveren.

Mijn eerder genoemde website is inmiddels miljoenen keren bezocht. Daarnaast ben ik ook een andere website begonnen, welke al meer dan een miljoen bezoekers opgeleverd heeft. Iets waar ik erg trots op ben.

Wat zit er in de SEO Basis Cursus?

Zoekresultaten

Step 1

Leer welke zoekresultaten er allemaal zijn en hoe je hier gebruik van kunt maken.  

Succes

Step 2

Bekijk welke ‘ingrediënten’ kunnen bijdragen aan succes.  

Hoe begin je?

Step 2

O.a. doelen opstellen, een nulmeting voorbereiden, Google Analytics instellen komen aan bod.  

Bezoekers

Step 2

Leer jouw bezoekers en de tendensen van jouw bezoekersaantallen te begrijpen.  

Domeinen

Step 2

Waar moet je allemaal rekening mee houden als je een domeinnaam kiest?  

Icon website

Zoekmachines

Step 1

Hoe maak je jouw website vindbaar voor zoekmachines?  

Tools

Step 1

Leer welke handige tools er zijn die je zeer nuttige informatie over je website geven.  

Structuur website

Step 4

Hoe zorg je dat je de juiste fundering ofwel structuur voor je website hebt?  

Zoekwoorden onderzoek

Step 4

Hoe weet je nu op welke woorden er het meest gezocht worden. Vind short en long tail zoekwoorden.  

Metatags

Step 4

Leer wat metatags zijn en hoe je die het beste kunt toepassen.  

URL en folders

Step 4

Aan welke SEO richtlijnen moet je je houden voor je URL en foldernamen.  

Technische SEO

Step 4

Headers goed inzetten? Breadcrumbs? Weet je hoe je afbeeldingen voor zoekmachine optimaliseert?  

Content

Step 1

Het schrijven op internet is anders. Wat is nu belangrijk bij het schrijven van teksten?  

Links & SEO

Step 2

Hoe links je SEO zal beïnvloeden. Zowel je interne links, externe en je backlinks.  

Laadtijd

Step 2

De laadtijd van je website is enorm belangrijk. Leer welke zaken belangrijk zijn om je website sneller te maken.  

Off Page SEO

Step 2

Wat is Off Page SEO? En hoe kun je er voor zorgen dat je dit goed inzet.  

SEO Basis cursus - WebWijze

Cursus Zoekmachine Optimalisatie Basis

Deze praktijkgerichte online SEO Cursus is zo opgezet, dat je direct stappen kunt maken met je bestaande of nieuwe website. Binnen een paar minuten kun je al bezig zijn om jouw website hoog in Google te krijgen! 

Review klant:

WebWijze is een mooi initiatief van twee gepassioneerde ondernemers, beide met als doel om ondernemers te helpen met het beter vinden van hun website. Zichtbaarheid en vindbaarheid zijn net zo belangrijk als een mooie website op zichzelf. 

Ik heb de SEO basis cursus gevolgd, en heel eerlijk had ik in het begin niet zo een goed beeld bij wat dat kon gaan opleveren. Ook een beetje schroom of ik al dat “technische” gedoe wel zou begrijpen. En nog erger of ik het kon toepassen. 

De SEO Basis Cursus gaat ervan uit dat je geen kennis hebt en neemt je stap voor stap mee door het proces, zonder dat je het gevoel hebt dat je een “domoor” bent. Ook de wat meer ervaren ondernemer op dit gebied zal de cursus als waardevol ervaren omdat het hele proces je  stap voor stap meeneemt in wat je kunt doen om jouw website beter vindbaar te maken. De teksten zijn inspirerend geschreven en nodigen je uit om verder te lezen en ...te doen. 

Mijn advies is de cursus wel in stapjes te doen, want het is veel informatie. Je bent tijdens de cursus in staat om de puntjes op de i te zetten, als het gaat om je website vindbaarder te maken. En niet onbelangrijk je bent nu ook in staat om je vindbaarheid te meten. De grootste winst voor mij is dat ik de dingen die gemeten worden nu ook beter begrijp en dus kan verbeteren op mijn website. Of de webdesigner beter kan voorzien van informatie om de website te laten verbeteren. 

Nu twee maanden na mijn eerste aanpassingen op, en met de website zie ik resultaten. Beter vindbaar en meer bezoekers op de site. Dat is toch waar het omdraait? Wat mij betreft is de cursus een succes.  De vindbaarheid van je website is en “on going proces” en het is zeer waardevol dat je na de aanschaf 1 jaar toegang houdt tot het werkboek en de online cursus. Op deze manier kun je ten alle tijden terugkijken en de juiste dingen weer toepassen. Ik heb de ondersteuning van Arno en Charles als heel positief, correct en adequaat ervaren en zal de SEO Basis Cursus maar ook het bedrijf WebWijze zeker aanbevelen in mijn netwerk. 

Carola Boerstra
Eigen toekomst  

SEO Basis cursus - WebWijze

Cursus Zoekmachine Optimalisatie Basis

Deze praktijkgerichte online SEO Cursus is zo opgezet, dat je direct stappen kunt maken met je bestaande of nieuwe website. Binnen een paar minuten kun je al bezig zijn om jouw website hoog in Google te krijgen! 

Scroll naar top